Personvern

Avtale mellom oss

Dette er en avtale mellom deg (kunden) og oss (HDL Nordic), som beskriver hvorfor vi samler inn informasjon om deg, hvordan vi bruker denne informasjonen og hvordan vi tar hensyn til ditt personvern.

Avtalen er en forutsetning for at vi skal kunne gi deg nødvendig informasjon, produkter og tjenester. Ved å benytte våre digitale kanaler samtykker du til vilkårene.

Vi tar personvern på alvor og er opptatt av å ivareta personvernlovgivningen slik at vi hele tiden ivaretar personopplysningenes integritet, tilgjengelighet og konfidensialitet.

Det er et juridisk dokument, men vi har forsøkt å gjøre det så enkelt og lesbart som mulig.

Har du noen spørsmål, ta kontakt.

Personvern for HDL Nordic

1. Hva er personvern?

Personvern er retten til et privatliv og retten til å bestemme over egne personopplysninger.

Personopplysninger er opplysninger og vurderinger som kan knyttes til en enkeltperson. Dette kan for eksempel være navn, bosted, telefonnummer, e-postadresse og IP-adresse, passord eller en kombinasjon av disse.

All bruk av personopplysninger regnes som behandling av personopplysninger, som for eksempel innsamling, registrering, sammenstilling, lagring og utlevering, eller en kombinasjon av disse.

HDL Nordic AS (heretter kalt HDL Nordic) er behandlingsansvarlig for personopplysninger som behandles i forbindelse med bruk av våre tjenester og produkter, og personopplysninger vi samler inn og bearbeider for de formål som fremgår nedenfor. At HDL Nordic er behandlingsansvarlig innebærer primært at det er HDL Nordic som har ansvar og plikter etter personopplysningsloven og den til enhver tid gjeldende lovgivning knyttet til vern av personopplysninger. Ved å benytte våre digitale kanaler samtykker du til vilkårene i denne avtalen.

2. Hvordan og hva bruker vi dem til?

Hvordan får vi opplysninger om deg og hva bruker vi dem til?

Kort fortalt er det meste vi har av data om deg, er data du har gitt oss selv eller som genereres når du bruker tjenestene våre. Dette kan f.eks. være sidevisninger og informasjon om din enhet. I tillegg mottar vi data fra noen av våre samarbeidspartnere og andre kilder.

Personopplysningene vi har, bruker vi først og fremst til å gjennomføre avtaler vi har med deg, men også til å forstå og forbedre tjenestene våre, optimalisere sortimentet, personalisere sidevisninger, lage statistikk, forstå markedstrender og målrette annonser.

Opplysningene hentes inn på flere måter. Ved at du gir til oss dem selv eller ved at vi får dem inn gjennom bruk av tjenestene spesifisert under:

– Direkte kontakt med oss

Vi lagrer opplysninger når du kontakter oss, for eksempel ved å sende oss en e-post eller ved å ta kontakt gjennom funksjoner på vår webside eller via sosiale medier. Dette gjør vi for å kunne svare på din henvendelse.

– Opprettelse som kunde i vår nettbutikk

Når du registrerer deg som kunde i vår nettbutikk oppgis personopplysninger som navn, adresse, postnummer, e-post og telefonnummer. Vi vil også lagre dine kjøp for å kunne levere elektroniske kvitteringer samt for å analysere kjøpshistorikk og trender. Opplysningene lagres først og fremst for å levere den tjenesten du har bestilt, men også for å forbedre tjenestene våre og for å forebygge svindel.

Når du gjennomfører kjøp og bruker tjenestene våre registrerer vi informasjon om hvilke produkter du kjøper, og hvilke produkter som interesserer deg. Dette er nødvendig for håndtering av eventuelle garanti- og produktansvar, samt gjør det mulig for oss å forbedre tjenestene.

Som kunde vil du kunne motta e-post og sms rundt ditt kundeforhold. F.eks vil vi sende deg e-post/sms relatert til ordrer du har lagt inn, sms med sporingsnummer, glemt passord, informasjon rundt din kundekonto, ol. Dette er definert som berettiget interesse og vil ikke bes om samtykke til.

– Påmelding til kurs og lignende

Når du registrerer deg for et av våre kurs eller lignende ved å oppgi personopplysninger som navn, adresse, postnummer, e-post og telefonnummer, lagres dette i våre databaser først og fremst for å levere den tjenesten du har bestilt, men også for å forbedre tjenestene våre.

– Registrering i vårt supportsystem

Når du registrerer deg i vårt supportsystem oppgis personopplysninger som navn, adresse, postnummer, e-post og telefonnummer. Dette lagres i våre databaser først og fremst for å levere den tjenesten du har bestilt, men også for å forbedre tjenestene våre.

– Abonnere på nyhetsbrev og blogginnlegg

Når du abonnerer på nyhetsbrevet og  blogginnlegg  vil vi lagre ditt navn, e-post og postnummer for å kunne levere deg tjenesten. Opplysningene lagres i våre databaser for å levere deg den bestilte tjenesten, og for å kunne gi deg relevante tilbud og informasjon om nye produkter, gode råd osv. Hvis du ikke lenger ønsker å motta nyhetsbrev eller blogginnlegg, kan du enkelt avslutte dette ved å klikke på «Avmeld» øverst eller nederst i nyhetsbrevet du har fått tilsendt.

– Informasjon om bruk av tjenestene

Når du besøker en nettside hos oss registreres denne aktiviteten automatisk, slik at vi kan se hvilke sider som blir besøkt, hvor man kom fra og hvor lenge de blir lest. Dette gjør oss bedre i stand til å kunne sørge for å ha informasjon og innhold som er relevant. Les mer om vårt bruk av informasjonskapsler

– Informasjon fra andre kilder

Vi mottar informasjon fra andre kilder, for eksempel analyseverktøy eller andre tredjeparter, som hjelper oss eller dem med å forstå brukeraktivitet, dine preferanser eller generelt å forbedre tjenestene vi tilbyr. For eksempel måler vi antall besøkende, hvilke sider som blir besøkt, hvor lenge et besøk varer og lignende. Statistikk om brukere og trafikk brukes vanligvis i aggregert form, slik at ikke statistikken inneholder noen form for informasjon som kan knyttes direkte til deg som en identifisert person.

3. Blir dine opplysninger delt?

– Smarthusgruppen AS

Vi deler opplysninger om din bruk av tjenestene med andre selskaper i Smarthusgruppen, som HDL Nordic er en del av, til bruk for de samme formålene som de ble samlet inn for, og som er beskrevet i denne personvernerklæringen. Selskaper i Smarthusgruppen kan bruke personopplysninger til utvikling og forbedring av sine egne tjenester.

– Andre selskaper

I enkelte tilfeller deler vi opplysninger med betrodde samarbeidspartnere som bruker opplysningene til å kunne gjennomføre avtalen, men ikke utover det.

– Annet

Dersom det er mistanke om at det er begått lovbrudd i forbindelse med bruk av HDL Nordic sine produkter og tjenester, vil informasjonen kunne utleveres til offentlige myndigheter på begjæring.

Vi vil ikke dele, selge eller formidle personopplysninger på noen annen måte enn beskrevet i denne personvernerklæringen.

4. Endring og sletting av personopplysninger

Det er viktig for oss at opplysningene vi har om deg er riktige og oppdaterte. Hvis du oppdager feil, ber vi deg ta kontakt med oss slik at opplysningene kan bli rettet. Du kan også kontakte oss dersom du ønsker innsyn i de opplysningene som er registrert på deg eller hvis du ønsker at opplysninger skal slettes.

Vi vil ikke lagre personopplysninger lenger enn det som er nødvendig for å oppfylle formålet med behandlingen og lovpålagte plikter vi har, for eksempel i henhold til regnskap- og bokføringslovgivningen.

Når det gjelder informasjonskapsler kan du velge om du vil akseptere lokal lagring av data gjennom innstillingene i nettleseren din. Her kan du normalt angi om du aksepterer lagring av informasjonskapsler fra nettsidene du besøker, fra tredjeparter som er tilknyttet nettsidene og eventuelt om du ønsker å bli varslet hver gang en ny informasjonskapsel blir lagret. Les mer om vårt bruk av informasjonskapsler

Hvis du velger å deaktivere lokal lagring av informasjonskapsler fra HDL Nordic kan dette hindre at våre nettsider fungerer som tiltenkt, f.eks. kan det hende du må logge deg inn hver gang.

5. Endringer

HDL Nordic kan ved behov endre samtykkevilkår og personvernerklæring for å følge nye rettslige krav, og på grunn av endringer i vår egen praksis for innsamling og behandling av personopplysninger.

6. Kontaktinformasjon

Har du spørsmål knyttet til vår personvernerklæring kan du kontakte oss på:

E-post: info@hdlnordic.no
Postadresse: Nedre Kalbakkvei 88, inng. B, 1081 Oslo
Telefonnummer: +47 22 14 15 00